Industrial Open Plan Cafe Design

The Place Cafe is a bustling f&b venue at a high end residential district in Central Park, Chaoyang Beijing. For the face lift, we worked with the client to create an industrial look open plan space that can also be used as a special events venue. Concrete, timber and matt black metal were used throughout the cafe. The timber deck serves as a service platform and to direct traffic to the toilet behind away from main seating areas. A metallic ceiling grid with varying H compositions both provide track lighting as well as masking the service M&E equipment tucked behind.
 
Much thought was put in to the frame language, in lining up the black metallic trimming against the concrete walls and pillars as well as the timber shelving and countertops, resonating with the H compositions of the ceiling in an elevational relationship.
 
哪儿咖啡位于朝阳区新城国际,一个高端的住宅小区。对于这次的翻新,我们沿用了一种充满工业感的设计语言。开放式的平面布局满足了咖啡馆举办特别活动的需求。水泥,木,和亚面金属黑贯穿了整个设计。木质台阶把顾客区和员工区域隔开,也把去卫生间的人流和主要用餐区区分开来。钢结构吊顶上安装了轨道灯,以此隐藏后面的机械结构。吊顶和地台呼应,框架里用了不同规格的H字形语言。
 
我们花了很多心思在结构语言上:黑色铁艺线条穿梭于水泥墙柱和木制平面之中,把不同的立面结构线组成巧妙的构图。

 
 
Back to Top